Paloturvallisuusviikko

on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja herättämällä yhteiskunnallista keskustelua paloturvallisuudesta. Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa.

Viime vuonna Paloturvallisuusviikon kampanjan pääviesti oli Sinä pelastat. Kampanjalla halutaan kertoa, että tulipalosta selviytyminen on ensisijaisesti jokaisen omissa käsissä. Vaikka Suomen pelastusviranomaiset ovat alansa huippua, tulipalojen ehkäisy ja vastuu turvallisuudesta on meidän jokaisen vastuulla. Esimerkiksi tulipalon syttyessä oikea toiminta ensimmäisten minuuttien aikana ratkaisee: vain harvoin palokunta ehtii paikalle niin ajoissa, että ihmisten pelastaminen palavasta talosta olisi enää mahdollista. Kun hätä on suurin, sinä pelastat.

Lisäksi Paloturvallisuusviikko viestii erityisesti keittiön ja ruoanvalmistuksen riskitekijöistä. Oman huomionsa saa myös taloyhtiöt, joissa asuu yli kaksi miljoonaa suomalaista. Taloyhtiöissä oma paloturvallisuus voi riippua myös naapurin tekemisistä, joten taloyhtiöissä asuvien tietoa ja asennetta halutaan korostaa suurien vahinkojen välttämiseksi.

Osallistu sinäkin Paloturvallisuusviikkoon laittamalla paloturvallisuuden perusasiat kuntoon niin kotona, työpaikalla, koulussa kuin taloyhtiössäkin!

Palometri

Miten sinä toimisit, jos tulipalo syttyy? Palometri on viihteellinen testi, jolla voit selvittää, millä tasolla paloturvallisuustaitosi ovat ja miten voit parantaa paloturvallisuutta kotona. Myös koulut, päiväkodit, työpaikat ja taloyhtiöt voivat tehdä oman Palometrin. Kaikkien Palometrin tehneiden kesken arvotaan paloturvallisuustuotteita. Tee Palometri.

Päivä Paloasemalla®

Paloturvallisuusviikon aloittaa 24.11.2018 koko perheen tapahtuma Päivä Paloasemalla®, johon osallistuu vuosittain noin 100 000 kävijää. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään yli 360 paloasemalla, joiden tiloissa perheen pienimmät pääsevät tehtävärastien parissa tutustumaan kodin paloturvallisuusasioihin: miten tulipaloja ehkäistään, miten palovaroitin pidetään toimintakunnossa, miten tulipaloja sammutetaan itse ja miten tulipalosta poistutaan turvallisesti. Tervetuloa paloasemille! Sinua lähimmän tapahtuman järjestävän paloaseman löydät täältä.

Palovaroitinpäivä 1.12.

Joulukuun ensimmäisenä vietetään Pohjoismaista palovaroitinpäivää, joka muistuttaa huolehtimaan helpon ja edullisen kodin turvalaitteen hankinnasta ja kunnosta. Vain toimiva palovaroitin pelastaa! Milloin sinä viimeksi vaihdoit palovaroittimesi uuteen? Testaa palovaroitin ja vaihda paristo 1.12.!

Kattavaa tietoa paloturvallisuudesta ja sen ylläpitämisestä löydät myös Suomen pelastusalan keskusjärjestön sivuilta: spek.fi/Suomeksi/Turvatietoa/Paloturvallisuus