Liekit leivänpaahtimessa

Eräänä tavallisena aamuna istuin äitini kanssa keittiössä aamukahvilla. Siinä kaikessa rauhassa paahtoleipää odotellessa havahduin siihen, että äitini selän takana sivupöydällä olevassa leivänpaahtimessa loimotti liekki! Ei edes kärynnyt tai savunnut, vaan leipäviipale oli vain syttynyt palamaan. Äitini ei edes havainnut asiaa, vaan itse ryntäsin ottamaan johdon seinästä ja samaan aikaan nappasin kattilankannen, jonka painoin paahtimen päälle. Pieni palo sammui alkuunsa ja kiikutin paahtimen ulos parvekkeelle, jonne oli satanut lunta. Peitin sen lumella ja siellä se sai jäähtyä vahdittuna. Aikaa on vuosikymmeniä jo tapahtuneesta, eikä onneksi ollut suurempi asia, mutta se tunne joka tilanteessa tuli on ikävästi vieläkin mielessä. Ilolla voi silti todeta, että turvallisuuskoulutus on niin tärkeä asia ja opettaa hyviä toimintatapoja.

Vinkki

Sähkölaitteilla on tapana muuttua tulipaloherkiksi, kun niille tulee ikää. Vaihdathan oireilevan sähkölaitteen uuteen! Asuinrakennuksissa tapahtuvista tulipaloista valtaosa syttyy keittiössä, kun ruoan valmistumista ei valvota. Jos keittiössä syttyy, irrota sähkölaite virrasta tai katkaise virta sulakkeesta. Sammutuspeite on hyvä turva keittiöön, koska se sopii myös sähköpalojen sekä keittiössä yleisten rasvapalojen tukahduttamiseen.

Tee Palometri!