Väärä namikka

Töiden jälkeen väsyneenä aloin tekemään ruokaa. Kattila liedelle, pata-ainekset veteen ja hämmentämään. Kun ruoka kiehahti, käänsin levyä pienemmälle ja jätin puukauhan nojalleen kattilaa ja levyä vasten. Kävin vessassa, luin päivän lehteä ja aloin ihmetellä outoa tuoksua asunnossa. Hajun lähde selvisi keittiössä – olin vahingossa kääntänyt väärän levyn namikkaa, ja vieläpä väärään suuntaankin. Puukauha oli tulikuuma ja aivan mustunut alapuolelta, se olisi pian syttynyt tuleen. Opiksi otin, kauhan laitan aina lieden viereen työpöydälle, ja levyä säätäessä tarkistan, että varmasti käännän oikeasta nupista.

Vinkki

Useimmat tulipalot syttyvät ihmisen toiminnan tai toimimattomuuden seurauksena. Väsyneenä riskit kaikenlaisiin vahinkoihin kasvavat. Yksin ruuanvalmistus aiheutti viime vuonna 888 tulipaloa. Ethän säilytä liedellä mitään ylimääräistä ja älä jätä ruokaa kypsymään valvomatta. On hyvä varautua vahinkoihin myös hankkimalla käsisammutin tai sammutuspeite keittiöön.

Tee Palometri!