Kuivausrumpu sytytti saunan

Asun rintamamiestalossa. Vuosi ja kahdeksan päivää vanha kuivausrumpu oli päällä saunaosastossa. Kuivuriin tuli tekninen vika ja se syttyi palamaan. Viimein savu saavutti kellarin portaiden yläpäässä olevan palovaroittimen. Perhe evakkoon ja palokunta hälytettiin paikalle. Koko talo tuli täyteen savua, mutta palo rajoittui saunaosastoon, kun sen ovi oli kiinni. Saunaosasto tuhoutui täysin ja savuhaitta koko talossa oli merkittävä. Nyt rintamamiestalossani on 14 sähköverkkoon kytkettyä palovaroitinta ja niiden toiminta on varmistettu akulla. Kun yksi niistä haistaa savua, kaikki huutaa.

Vinkki

Palovaroitin tulisi sijoittaa asunnossa jokaiseen huoneeseen, jossa nukutaan sekä kaikille poistumisreiteille. Sarjaan kytketyt palovaroittimet on hyvä ratkaisu isommissa asuinrakennuksissa, joissa on monta kerrosta. Kun yksi palovaroitin havaitsee savun, kaikki varoittimet menevät päälle.

Tulipalon ykköslähde kotioloissa on keittiö, mutta sähkölaitteilla on usein osuutta syttymiseen. Viime vuonna kaikista tulipaloista 1801 johtui koneen tai laitteen viasta. Älä siis käytä viallista sähkölaitetta, vaan vaihda se välittömästi uuteen. Sähkölaitteita ei myöskään kannata jättää päälle ilman valvontaa.

Testaa, kuinka riskialtis olet:

Tee Palometri!