Mustuneita popcorneja

Laitoin micro popcorn -pussin mikroon valmistumaan. Olin mielestäni katsonut pussista lämmitysajan ja eikun mikro päälle. Lähdin sitten tekemään jotain ihan muuta ja ajattelin että kyllä se sitten kilahtaa kun on valmista. Jonkin ajan kuluttua huomasin savun ja palaneen hajua. Arvasin sen tulevan keittiöstä johon ryntäsin. Mikron lasiluukusta näkyi mustaa paksua savua ja liekkejä. Popcornini olivat syttyneet palamaan. Irroitin nopeasti pistokkeen, mutta en avannut luukkua. Palo tukehtui näin itsekseen. Laite oli aivan tulikuuma ja meni jonkin aikaa että sen pystyi edes viemään ulos. Asuntoon levisi paljon savua, joka haisi pitkään.Mikro oli sijoitettuna kaapistoon ja minulla oli onnea etten polttanut koko keittiötä tai koko asuntoa.

Vinkki

Usein tulipalo syttyy juuri ruoanvalmistuksen yhteydessä. Vuonna 2016 tilastoitiin 888 ruoanlaitosta syttynyttä tulipaloa – tämä tekee yli kaksi tulipaloa päivässä eli yli neljäsosan asuinrakennusten paloista!

Kun laitat ruokaa, keskity siihen. Älä poistu keittiöstä, ja jos joudut poistumaan, sammuta liesi tai muu sähkölaite ja nosta ruoka pois kuumalta levyltä. Ethän myöskään unohdu somen ääreen, vaikka sieltä löytyisi hyviä reseptejä. Pitkien valmistusaikojen ruokia, kuten joulukinkkua, tulee tarkkailla aika ajoin, ettei uuni pääse ylikuumenemaan. Jos vahinko pääsee sattumaan, palovaroitin varoittaa vaarasta ”haistaessaan” savun. Palovaroitinta ei kuitenkaan kannata asentaa keittiöön heti hellan yläpuolelle turhien hälytysten vuoksi, vaan esim. eteiseen tai ruokailutilaan.

Tee Palometri!