Kändisarnas brandsäkerhetstips

Nu lyfter vi alla upp händerna, eftersom temat för Brandsäkerhetsveckan 2022 är brandvarnaren.

Statistiken visar att många hushåll saknar brandvarnare eller att brandvarnaren inte fungerar. I år är målsättningen att allas hem ska bli brandsäkra med hjälp av brandvarnare, för att undvika onödiga skador orsakade av bränder!

Kolla in vad Brandsäkerhetsveckans stjärnor gör och sätt igång. Lär dig dansens rörelser och testa brandvarnaren en gång i månaden.

Har du och dina närmaste fungerande brandvarnare hemma?

Temat för brandsäkerhetsveckan i år är brandvarnare. Delta i #palovaroitintanssi-utmaningen och förbättra brandsäkerheten i din närmiljö! Man kan delta ensam eller tillsammans, dansa för egen glädje eller göra en dansvideo.

Jennifer Käld är en stjärna i sociala medier och har alltid haft ett nära förhållande till sin farmor, och fastän familjen bor granne med farmor så har de omsorg om den äldre generationen. Titta på videon när Jennifer visar farmor hur hon ska använda smarttelefonen och appar för att snabbt få hjälp i en nödsituation!

Pip! Det finns många sätt att testa brandvarnaren, men det bästa sättet är när du kan göra det tillsammans med en närstående. Jennifer Käld besökte sin farmor och testade brandvarnaren med stil. Vi utmanar hela Finland att göra som Jennifer och hjälpa en närstående så att alla har ett brandsäkert hem.

Spela video om patu_es_video_cover_ru

Fackelbärare i kampanjen Brandsäkerhetsveckan är Viivi Pumpanen, Esko Eerikäinen, Nanna Karalahti och Lukas Hradecký. Under kampanjmånaden framhäver de alla en sak gällande brandsäkerhet som är viktig för dem, och gör det med sin egen stil.