Suunnittele sammutin -kilpailu

Sammuttimet vapautuvat! Tähän asti käsisammuttimet ovat olleet punaisia pötkylöitä, joita säilytetään eteisen kaapissa talvitakkien ja kenkävuoren takana. Sammuttimia määräävät säädökset ovat muuttumassa, minkä seurauksena käsisammuttimet voivat olla väreiltään ja muodoltaan paljon vaihtelevampia. Millainen sammutin sopisi sinun keittiösi tai olohuoneesi sisustukseen?

Paloturvallisuusviikko järjestää Suunnittele sammutin -kilpailun. Vapauta mielikuvituksesi ja suunnittele sammutin, jonka kaikki suomalaiset haluavat parantamaan kotinsa paloturvallisuutta.

Kilpailuun osallistutaan piirtämällä unelmien sammutin ja lähettämällä kuva siitä. Kuva voi sisältää myös tekstiä. Miten sammutin on vallankumouksellinen? Mitä sammutusainetta se sisältää? Paljonko se painaa?

Avoin sarja

Avoimeen sarjaan voivat osallistua Suomessa asuvat yksityishenkilöt. Ensimmäiseksi tullut palkitaan Lenovo IdeaPad 1 14″ kannettavalla tietokoneella (arvo 500 euroa) ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet Paloturvallisuusviikon design-ammutuspeitteellä. Kilpailuun voi osallistua 1.9. – 3.12.2023.

Voittaja julkistetaan 15.12.2023.

Kilpailuun osallistuminen

Kilpailuun osallistutaan oheisen lomakkeen kautta. Noudatathan tietojen täyttämisessä erityistä tarkkuutta.
Kaikki tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Kilpailuaika on päättynyt.

Voittajan valinta

Voittajan valitsee kilpailun jury, joka tekee päätöksensä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kampanjahenkilöstön esivalinnan perusteella. Jury koostuu pelastusalalla, palokalustoalalla, graafisessa suunnittelussa ja muotoilun oppilaitoksessa toimivista henkilöistä. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota kilpailutyön ennakkoluulottomaan innovatiivisuuteen, sisustuksellisuuteen ja käytännöllisyyteen sammuttimena.