Tävling: designa en brandsläckare

Snart blir det friare former för brandsläckarna! Hittills har handbrandsläckarna sett ut som röda cylindrar, och ofta har de förvarats i farstuskåpet bakom vinterjackorna och ett berg av skor. Reglerna som gäller brandsläckare ändras, och i och med det blir det möjligt att variera handbrandsläckarnas färger och former mer än förut. Hur skulle en sådan brandsläckare se ut som passar i ditt kök eller vardagsrum?

Brandsäkerhetsveckan ordnar tävlingen Designa en brandsläckare. Släpp lös din fantasi och designa en brandsläckare som alla finländare vill ha för att förbättra brandsäkerheten i sina hem.

Delta i tävlingen genom att rita en brandsläckare så som du vill att den ska se ut och skicka in en bild av den. Bilden kan också innehålla text. På vilket sätt är brandsläckaren nyskapande? Vilket släckmedel innehåller den? Hur mycket väger den?

öppna serieN

Tävlingen är öppen för alla privatpersoner som är bosatta i Finland. Vinnaren belönas med en bärbar dator av märket Lenovo IdeaPad 1 14″ (värde 500 euro) och de som kommer på andra och tredje plats får en designad brandfilt från Brandsäkerhetsveckan. Tävlingen pågår 1.9–3.12.2023.

Vinnaren tillkännages 15.12.2023.

Deltagande

Deltagarna anmäler sig till tävlingen med vidstående formulär. Uppgifterna ska fyllas i noggrant. Alla fält med asterisk (*) är obligatoriska.

Tävlingstiden är slut.

Val av vinnare

Vinnaren utses av en tävlingsjury, som fattar sitt beslut på basis av ett första urval som gjorts av kampanjpersonalen vid Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland. Juryn består av personer inom räddningsväsendet och brandutrustningsbranschen, samt av personer vid en formgivningsskola. I sin bedömning fäster juryn uppmärksamhet vid fördomsfri innovativitet, släckarens lämplighet som inredningsobjekt och släckarens praktiska egenskaper.