Känn Brandstationens puls från din egen soffa!

Vad sägs om att få uppleva ett verkligt räddningsuppdrag, lära känna brandstationens verksamhet eller titta in i en brandbil?

På den virtuella brandstationen är allt detta möjligt! Den lanseras lördagen den 21 november och innebär att du kan bekanta dig med brandstationernas funktioner och förbättra din brandsäkerhetsfärdigheter – från sin egen soffa.

Viivi Pumpanen och Esko Eerikäinen är dina guider under besöket. Om du vågar, kan du utmana Viivi i brandstationens spel! De minsta i familjen underhålls av Ruisku & Kalle! Den muntra duon, som är känd för sina 112-låtar, lyfter garanterat barnens humör, och säkerligen också föräldrarnas. Kanske lockar musiken fram några danssteg där hemma i vardagsrummet?

När det gäller brandsäkerheten hos äldre personer och personer med minnesstörningar är det särskilt viktigt att alla är engagerade. Ta alltså med dina far- och morföräldrar till den virtuella brandstationen. Vi önskar hela familjen välkommen att besöka oss! Den virtuella brandstationen är öppen från den 21 november till den 6 december.

På grund av coronasituationen ställer vi in evenemangen En dag på brandstationen i år. I år får man istället se och uppleva den virtuella brandstationen tillsammans med hela familjen. Det mångsidiga innehållet ska förbättra brandsäkerheten i hemmet samt rekrytera nytt folk till brandkårerna.

Evenemangen vid brandstationerna ställdes in för att säkra räddningsväsendets funktionsförmåga. Syftet är att minimera exponeringen för coronaviruset hos brandstationernas personal.

Följ oss