Kontrollera att du har en väl fungerande nätverksanslutning. Webbläsarna Chrome och Edge har den bästa användarvänligheten.

Upplev En dag på brandstationen på plats eller från soffan!

En Dag på Brandstationen firas på brandstationer runt om i Finland 26.11.2022.

Under evenemanget En dag på brandstationen® presenteras brandkårernas verksamhet samt brandbilar och brandutrustning. Vid de olika aktivitetspunkterna får du lära dig viktiga brandsäkerhetsfärdigheter. Du kan bl.a. träna på förstahandssläckning och säker utrymning, prova räddningsmanskapets utrustning och lära dig hur du tar hand om din brandvarnare och hur du förbereder dig för strömavbrott.

Under evenemanget får man också bekanta med brandkårens verksamhet. Vissa stationer har också olika uppvisningar.

Hälsosäkerheten tillägnas särskild uppmärksamhet vid evenemanget. Vid evenemanget bör arrangörerna eftersträva att deltagarna kan beakta säkerhetsavstånden, att deltagarna har möjlighet att desinficera sina händer och att olika ytor rengörs effektivt. Du kommer väl till brandstationen endast ifall du är helt symtomfri.

Se din närmaste brandstation

Spela video om pp-video-kansi
Spela video om pp-video-vr-kansi-sv
Fördjupa dina färdigheter i brandsäkerhet med ett virtuellt besök på brandstationen

Vem som helst kan besöka den virtuella brandstationen från sin egen soffa! Bekanta dig virtuellt med brandstationens verksamhet och lär dig viktiga brandsäkerhetsfärdigheter. Du kan också följa med hur en brand utvecklas. Brandsäkerhetsveckans influencers finns på plats på brandstationerna.

En dag på brandstationen® inleder Brandsäkerhetsveckan. Evenemanget har ordats sedan 2008. En dag på brandstationen® är det största evenemanget med säkerhetstema i Finland och har ordnats på cirka 350 brandstationer runt om i landet.

Tal del av brandsäkerhetsupplevelsen på plats eller på nätet – eller både och!

Det kan ske ändringar i brandstationernas öppettider på grund av coronasituationen. Kontrollera brandstationens öppettider på den här webbplatsen.

New Option

Välkommen hela familjen!