Kontrollera att du har en väl fungerande nätverksanslutning. Webbläsarna Chrome och Edge har den bästa användarvänligheten.

Upplev brandstationens puls under En dag på brandstationen®  -pilotförsöket i maj!

I år kan 56 brandstationer ordna evenemanget också den 4 maj genom att delta i vårens pilotförsök.

Pilotförsöket ordnas på endast 54 brandstationer. Målet är att 2–3 brandkårer deltar inom varje räddningsområde. Vilka som deltar klarnar i mars och vi kommer att informera om det separat.

Under En dag på brandstationen får besökarna lära sig viktiga brandsäkerhetsfärdigheter vid olika aktivitetspunkter. Besökarna kan bl.a. träna på förstahandssläckning och säker utrymning, lära sig underhålla brandvarnare samt hur man förbereder sig för strömavbrott. Brandkårens verksamhet presenteras, brandbilar och brandredskap visas upp, och den som vill kan testa räddningspersonalens utrustning. Olika uppvisningar kan också ingå i vissa evenemang.

Det egentliga evenemanget ordnas i november

Som namnet antyder är vårens pilotförsök ett experiment. Det ersätter inte det traditionella En dag på brandstationen-evenemanget som ordnas i november. I fjol ordnades evenemanget på 376 brandstationer i november.

Årets brandsäkerhetsvecka ordnas 23.11–1.12.2024. Veckan inleds med En dag på brandstationen lördag 23.11. Alla brandstationer kan delta i Brandsäkerhetsveckan och En dag på brandstationen.

En dag på brandstationen och vårens pilotförsök finansieras av Brandskyddsfonden.

Se din närmaste brandstation

Spela video om pilotti_cover1
Spela video om pp-video-vr-kansi-sv

Välkommen hela familjen!

Fördjupa dina färdigheter i brandsäkerhet med ett virtuellt besök på brandstationen

Åren 2020–2022 firades En Dag på Brandstationen också på en virtuell brandstation. I den virtuella brandstationsupplevelsen fick var och en bekanta sig med brandstationernas verksamhet virtuellt och öka sina viktiga brandsäkerhetsfärdigheter.

En dag på brandstationen® inleder Brandsäkerhetsveckan. Evenemanget har ordats sedan 2008. En dag på brandstationen® är det största evenemanget med säkerhetstema i Finland och har ordnats på cirka 350 brandstationer runt om i landet.

Tal del av brandsäkerhetsupplevelsen på plats eller på nätet – eller både och!

Det kan ske ändringar i brandstationernas öppettider på grund av coronasituationen. Kontrollera brandstationens öppettider på den här webbplatsen.

Vr_Paiva_paloasemalla_SV

Välkommen hela familjen!