Släckhustävling för En Dag på Brandstationen 2023

Saknar er brandkår ett utmärkt dragplåster för evenemang – ett släckhus? Behöver er ungdomsavdelning en litet annorlunda veckoövning?

Vi ordnar en släckhustävling för En Dag på Brandstationen. Tävlingen riktar sig till brandkårernas ungdomsavdelningar och pågår 29.5–17.9.2023. Tävlingens huvudpris är 500 euro för ungdomsavdelningens rekreationsverksamhet. De tre bästa släckhusen belönas och utöver det får publiken också välja sin egen favorit.

Bygg ert eget släckhus och anmäl er till tävlingen!

Så bygger ni ett släckhus

Ni kan bygga ett sådant släckhus som ni vill – det kan till exempel vara ett höghus, ett köpcentrum eller en skolbyggnad. Det viktigaste är att det har luckor som föreställer lågor som det går att träffa med en hinkspruta.

Se videon nedan för att hämta inspiration:

Spela videoklipp

Delta i tävlingen

Anmäl er till tävlingen med hjälp av formuläret nedan när ni byggt ert släckhus. Fyll noggrant i uppgifterna. Alla fält med asterisk (*) är obligatoriska.

Tävlingsbidrag

Visas för publiken på tävlingens webbplats.
Godkända filtyper: jpg, png, Max filstorlek: 1 MB.

Kontaktpersonens uppgifter

Ej synliga för publiken på tävlingens webbplats.
Kontaktpersonens namn*
E-postadress
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tävlingen är öppen för alla brandkårers ungdomsavdelningar i Finland. Priset ges till brandkåren.

Två vinnare utses i tävlingen: den som juryn valt och den som publiken valt. Juryn väljer ut de tre bästa bidragen. Första pris är 500 euro, andra pris 300 euro och tredje pris 200 euro. Priserna används för ungdomsavdelningens rekreationsverksamhet. De tre bästa bidragen belönas också med pokaler och diplom. Publikfavoriten får 500 euro för ungdomsavdelningens rekreationsverksamhet, en pokal och ett diplom. Fem brandfiltar med Brandsäkerhetsveckan-tema lottas ut bland dem som röstat på publikfavoriten. Priserna finansieras av Brandskyddsfonden. Juryn bedömer bland annat släckhusets utseende och byggarnas uppfinningsrikedom. Varje jurymedlem grundar sin bedömning på sina egna erfarenheter och perspektiv. 

Tävlingens vinnare tillkännages den 30 oktober.